DJ Jangler esittelykuva
(c) Laura Tammisto / Studio Torkkeli

Kasvottomaksi ohjelmatoimistoksi verhoutuminen loppuu tähän! 🙂 Olen Janne Hannula, DJ, reiluksi ja mukavaksi kaveriksikin kehuttu. DJ-nimeni Jangler on kulkenut mukana jo yläastevuosista alkaen, ja soittokokemusta löytyy lähes 20 vuotta pikkuklubeista yökerhoihin ja isoihin jäähalliluokan tapahtumiin. Asun Tampereen seudulla Nokialla, mutta olen kotoisin Pohjois-Pohjanmaalta ja siellä myös oppini alunperin saanut. Juureni ovat 90-luvun warehouse-reiveissä, ja aloitinkin aikoinaan techno- ja house-DJ:nä vinyylilevyjä pyöritellen. Nykyään tykkään soittaa musiikkia yli genrerajojen, vaikka sydän onkin ikuisesti undergroundin puolella. Huomasin kolmekymppisenä, että tässähän on vuosien varrella kertynyt monenlaista osaamista ihan vaivihkaa, ja minulla olisi mahdollisuus tehdä harrastuksesta vaikka ammatti. Perustin yritykseni Party Factory vuonna 2015, ja siitä lähtien olen keskittynyt DJ-toiminnassani soittamaan erilaisissa yritys- ja yksityisjuhlissa, kuten häissä, synttäreillä ja pikkujouluissa. Voit seurata henkilökohtaista DJ-profiiliani Facebookissa ja Instagramissa, tai kurkata postaamiani keikkakuvia hashtagilla #partyfactoryfin. Lisäksi pyöritän omaa Youtube-kanavaa The Space Bar, jonne lisäilen satunnaisesti kotini ”miesluolassa” videoimiani vinyylimiksauksia. Vahva katselusuositus! 😀

MUSIIKIN ETSIMISTÄ LÄPI ELÄMÄN

Kun on seurannut musiikkimaailmaa ja sen muuttumista avoimin korvin jo pikkupojasta alkaen, uskaltaa täällä neljänkymmenen ikävuoden tienoilla jo hieman kehaista, että näkemystä on ehtinyt kertyä. Tehtyäni ensimmäiset hää- ja juhlakeikkani huomasin, että nämähän sopivat minulle erinomaisesti. Musiikkia saa yleensä soittaa laidasta laitaan, jolloin monipuolisesta kokemuksestani on selvää hyötyä. Asiantuntemusta löytyykin 70-luvun discosta ja soulista tämän päivän hitteihin, sillä etsin jatkuvasti uutta musiikkia ja vähemmän tunnettuja vanhoja helmiä, enkä koskaan jämähdä tuttuihin soittolistoihin. Erikoisalueitani ovat 90-luvun musiikki ja elektroninen klubimusiikki kautta linjan, mutta en pidä mitään tyylilajia liian vieraana. En rakenna koskaan valmista settilistaa, vaan DJ:nä tarkkailen vieraiden reaktioita jatkuvasti ja suunnittelen iltaa enintään muutaman biisin verran eteenpäin. Tykkään jutella ihmisten kanssa, tulen kaikkien kanssa toimeen, enkä pelkää tarttua mikrofoniin. Biisitoiveet otan aina erittäin mielelläni vastaan, ja nykyaikaisen soittoteknologian avulla kaikki maailman musiikki on välittömästi saatavilla.

Party Factory Nuorisokeskus Marttila, Virrat
Suhtaudun soittopisteeni visuaalisuuteen erittäin vakavasti. Kaiutinpiuhat kierretään siististi tolpan ympäri, ja kaikki ylimääräinen piilotetaan. Laitan bassokaiuttimen yleensä pöydän alle, mutta tällä kertaa se ei sinne mahtunut, vaan löysi paikkansa pöydän päädystä. Tilaisuudesta riippuen käytän mustaa tai valkoista pöytäliinaa, ja laukusta löytyy jopa samanväriset johdot DJ-soittimelle! Meneekö jo turhan pikkutarkaksi? Ehkä… 😀


ONNISTUNUT TOTEUTUS LÄHTEE PIENISTÄ YKSITYISKOHDISTA

”Hyvät bileet” ovat aina olleet minulle sydämen asia. En tule koskaan paikalle pelkästään soittamaan keikkaa läpi, vaan koen vastuuta koko juhlien onnistumisesta kokonaisuutena. Päätyöni on aivan toisella alalla – Helsingin lentoasemalla lennonjohtajana – mistä johtuen teen keikkoja vain rajoitetusti. Pidän tätä itse etuna; en pääse vahingossakaan leipääntymään DJ-hommiin, ja jaksan panostaa jokaiseen iltaan sen vaatimalla arvokkuudella. Esimerkkinä mainittakoon häät, jotka ovat yksi elämän tärkeimmistä päivistä. DJ:llä ei ole varaa vetää mutkia suoriksi, vaan hänen pitää pystyä antamaan jatkuvasti 100% panos. Se alkaa pienistä yksityiskohdista, kuten vaikkapa soittopöydän ulkonäöstä ja piuhavetojen siisteydestä. Tyylikäs, tilaisuuden arvoon sopiva pukeutuminen on minulle itsestäänselvyys. Tiedän myös, millaista tekniikkaa oikeasti tarvitaan, ja siksi olen aina liikkeellä kilpailijoideni peruspaketteja suuremmalla setillä, enkä yritä myydä mielestäni välttämättömiä tarvikkeita erikseen lisäpalveluina. Olen sisällyttänyt kaikkiin paketteihini bassokaiuttimen, pienet diskovalot, savukoneen ja jopa UV-valon takaamaan ”autenttisen diskotunnelman”. Pidän äänenvoimakkuuden aina miellyttävällä tasolla ja juhlatilan pöydissä pystyy varmasti juttelemaan myös diskon aikana. Annan mielelläni myös illan kulkuun ja paikkojen järjestelemiseen liittyviä vinkkejä, mikäli sellaisia haluatte. Tutustukaa palveluihini ja ottakaa yhteyttä!

Piuhat kiinni ja musat soimaan? Ei aina niin yksinkertaista! En mene koskaan sieltä, missä aita on matalin tai toimi sen mukaan, mikä on helpointa minulle, jos se tarkoittaa tinkimistä jostain oleellisesta. Otan aina huomioon käytössä olevan tilan ominaisuudet ja olen valmis näkemään vaivaa vieraiden kannalta parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Kuvan hieman ahtaassa tilassa bassokaiutin on sijoitettu portaikon alle ja johdot vedetty siististi piilossa parven ja portaikon kautta – ei lattialla vieraiden jaloissa lojuen. Soittopöytä sijaitsee kuvanottopaikalla, josta puolestaan johdot vedettiin seinän ja kynnyksen vierustaa pitkin siististi teipattuna.